Föregående
Nästa
Bo Åkesson, VD på Nordfarm och Wesley Yang, VD för Sany Northern Europe

Nordfarm tar ett kraftfullt steg in i entreprenadbranschen

Sany Group, världens ledande tillverkare av grävmaskiner under 2022 med över 100 000 sålda enheter globalt, har etablerat sig på den svenska marknaden genom ett strategiskt partnerskap med oss, Nordfarm Maskin AB. Nordfarm som är en välrenommerad leverantör av maskiner och redskap till svenska lantbrukare, skogsbrukare och entreprenörer med en 40-årig historia, tar nu ett kraftfullt steg in i entreprenadbranschen med stöd från Sany.

Sany Group är känt för sitt omfattande sortiment av entreprenad-maskiner, från minigrävare till tunga maskiner, inklusive lastmaskiner, väghyvlar, dumprar och teleskoplastare. Med en stark inriktning på produktutveckling och moderna, automatiserade fabriker erbjuder de en oslagbar kombination av hög kvalitet och mångsidighet.

Nordfarm har under flertalet år undersökt möjligheterna i att stärka upp och bredda vårt erbjudande på entreprenadsidan, ett område som vi redan idag är bekanta med tack vare våra kompaktlastare från Avant och entreprenaddumprar från Palmse Trailer.

– Med SANY kommer vi att ta ytterligare ett stort steg till att bli en mer komplett leverantör mot den gula sidan och det tillsammans med vårt heltäckande och inarbetade återförsäljarnätverk. Vi är otroligt glada över att introducera SANY-grävmaskiner på den svenska marknaden, säger Bo Åkesson, VD på Nordfarm. Något som Nordfarm tittar på i övervägandet att ta in ett nytt varumärke är självklart hur det står sig idag, och SANY har tagit stora marknadsdelar i övriga världen på relativt kort tid.

– Vi tror starkt på att detta är möjligt även i Sverige. Men för oss är det lika viktigt vart en tillverkare är på väg och Sany har en aggressiv utvecklingsagenda både vad gäller sitt program och sin tillverkningsprocess. Vi ger oss ut på en oerhört spännande och såklart utmanande resa, men för att citera Karin Boye, ”resan är målet”, säger Bo med ett leende.

Prisvärda grävmaskiner med lång garanti och förmånlig finansiering

I en tid när räntor stiger och maskinpriserna ökar dramatiskt, erbjuder detta partnerskap en balanserad lösning med rätt produkter och ett oslagbar förhållande mellan pris och kvalitet. Grävmaskinsentreprenörer kan nu dra nytta av prisvärda alternativ med 5 års garanti eller 10 000 driftstimmar, förmånliga finansieringsalternativ och en förstklassig serviceorganisation.

Kommentarer från Nordfarm och SANY

Nordfarm har under flertalet år undersökt möjligheterna i att stärka upp och bredda vårt erbjudande på entreprenadsidan, ett område
som vi redan idag är bekanta med tack vare våra kompaktlastare från Avant och entreprenaddumprar från Palmse trailer.

– Med Sany kommer vi att ta ytterligare ett stort steg till att bli en mer komplett leverantör mot den gula sidan och det tillsammans med
vårt heltäckande och inarbetade återförsäljarnätverk. Vi är otroligt glada över att introducera SANY-grävmaskiner på den svenska marknaden, säger Bo Åkesson, VD på Nordfarm.

Något som Nordfarm tittar på i övervägandet att ta in ett nytt varumärke är självklart hur det står sig idag, och SANY har tagit stora marknadsdelar i övriga världen på relativt kort tid.

– Vi tror starkt på att detta är möjligt även i Sverige. Men för oss är det lika viktigt vart en tillverkare är på väg och SANY har en aggressiv utvecklingsagenda både vad gäller sitt program och sin tillverkningsprocess. Vi ger oss ut på en oerhört spännande och såklart utmanande resa, men för att citera Karin Boye, ”resan är målet”, säger Bo med ett leende.

Även Wesley Yang, VD för Sany Northern Europe ser fram emot detta strategiska partnerskap med Nordfarm Maskin AB. Han betonar att SANY är dedikerade till att erbjuda högkvalitativa och mångsidiga entreprenadmaskiner till de svenska kunderna, var än i landet de finns.

– Samarbetet med Nordfarm är en viktig milstolpe för att stärka vår närvaro på den svenska marknaden och vi är övertygade om att vi tillsammans kommer ge mervärde till grävmaskinsentreprenörer genom vårt omfattande sortiment och förmånliga finansieringsalternativ. Nordfarm kommer med deras mångåriga erfarenhet och stora nätverk kunna nå ut till samtliga intressenter som finns i Sverige vilket i sig är guld värt. Addera sedan den professionalism och ambition som Nordfarm innehar och vi kan definitivt se fram emot en framgångsrik och givande samarbetsrelation långt framöver, säger Wesley.

Petter Hadenius, Affärsområdeschefen för Entreprenad på Nordfarm, tror att Nordfarm genom detta partnerskap kommer kunna bidra till att erbjuda svenska entreprenörer maskiner avhögsta kvalité från ett företag som verkligen är i framkant vad gäller utveckling.

– Med maskiner från SANY kan vi erbjuda våra kunder en enastående prestanda och en oslagbar garantitid – allt för ett så riskfritt och kostnadseffektivt ägande som möjligt. Det här är ett otroligt spännande steg för både Nordfarm och SANY. SANY har redan gjort en imponerande resa på de största marknaderna i Europa och jag är övertygad om att vi, tillsammans med SANY ska göra en liknande resa i Sverige, säger Petter.

Fullt produktutbud

Vi erbjuder grävmaskiner från 1,6 ton upp till 64 ton och hjullastare på upp till 19 ton.

Här är en överblick över samtliga modeller. Inom kort kommer det att finnas mer information om respektive modell här på webbplatsen. Vill du läsa mer hänvisar vi för närvarande till
SANYS WEBBPLATS >>>

Små grävare

SY16C

SY16C

Motor: Yanmar 3TNV80F
Tjänstevikt: 1 750 kg

SY18C

SY18C

Motor: Yanmar 3TNV80F
Tjänstevikt: 1 850 kg

SY18U

SY18U

Motor: Yanmar 3TNV80F
Tjänstevikt: 1 925 kg

SY19E

SY19E

Motor: Vmax
Tjänstevikt: 1 965 kg

SY26U

SY26U

Motor: Yanmar 3TNV80F
Tjänstevikt: 2 760 kg

SY35U

SY35u

Motor: Yanmar 3TNV88F
Tjänstevikt: 3 855 kg

SY50U

SY50U

Motor: Yanmar 4TNV88-PSY
Tjänstevikt: 5 300 kg

Kompaktgrävare

SY75C

SY75C

Motor: YANMAR 4TNV98CT
Tjänstevikt: 7 280 kg

SY80U

SY80U

Motor: YANMAR 4TNV98CT-VSY
Tjänstevikt: 8 800 kg

SY135C

SY135C

Motor: ISUZU 4JJ1X Stage V
Tjänstevikt: 14 870 kg

SY155U

SY155U

Motor: ISUZU 4JJ1X STAGE V
Tjänstevikt: 16 000 kg

Hjulgrävare

SY155W

SY155W

Motor: DEUTZ TCD4.1 L4 STAGE V
Tjänstevikt: 15 000 kg

Bandgrävare

SY215C

SY215C

Motor:CUMMINS QSB6.7
Tjänstevikt: 23 550 kg

SY265C

SY265C

Motor: CUMMINS QSB6.7
Tjänstevikt: 27 000 kg

SY305C

SY305C

Motor: CUMMINS QSL9-C280
Tjänstevikt: 32 265 kg

SY390H

SY390H

Motor: CUMMINS L9-C
Tjänstevikt: 40 150 kg

SY500H

SY500H

Motor: CUMMINS QSX12
Tjänstevikt: 52 500 kg

Grävmaskin för demolering

SY500HRD

SY500HRD

Motor: Cummins QSG12
Tjänstevikt: 64 000 kg

Hjullastare

SW305

Hjullastare SW305

Motor: Deutz TCD 6.1 L6
Tjänstevikt: 14 500 kg

SW405

Hjullastare SW405

Motor: Deutz TCD 7.8
Tjänstevikt: 18 500 kg

För mer information

Är du intresserad och vill veta mer är du varmt välkommen att kontakta Petter Hadenius!
Du kan även läsa mer på
SANYS WEBBPLATS.

Petter Hadenius

Affärsområdeschef

Entreprenad och Grönyta