Skip to content

Nordfarm besöker

Vi har, tillsammans med några av våra återförsäljare, varit på utbildning hos Japa i Finland.
Nordfarm på besök hos Japa och provkör Japa vedmaskiner

En gång om året arrangerar Japa vedmaskiner utbildningar för sina importörer och återförsäljare runt om i världen. Målet med dessa utbildningar är att stärka varumärket och förtroendet för deras vedmaskiner. Utbildningen består av en blandning av teoretisk och praktisk genomgång under två dagar.

Det var rakt in i hetluften redan på färjan till Finland, när sällskapet på fem personer diskuterade skog, ved och maskiner. Vi var två representanter från Nordfarm som guidade tre personer, från mellersta och norra Sverige, under resans gång.

Vi blev mottagna på Japas kontor med kaffe och finsk frukost. VD:n för JAPA, Jori Lammi, presenterade företaget för oss. Efter frukost och presentation satte vi fart mot fabriken för att se tillverkningen av samtliga vedmaskiner.  

Testar vedmaskiner

Under strålande sol och isande -2 grader i luften fick samtliga deltagare provköra och testa gränserna på maskinerna i deras rätta element.

Vi blev guidade igenom produktsortimentet av Markus som jobbar på produktutvecklingen, och som dessutom även driver vedtillverkning på hemmaplan. Under ledning av Markus fick vi också bra tips på hur vi kunde förbättra vår körning, och även göra den säkrare.

Summering av första dagen

Under kvällen satt vi bastun och summerade dagen. Japa 435 utsågs till deltagarnas favorit, med en tilltänkt konstruktion och säkerhet på hög nivå.

Utveckling och smygtitt på kommande nyheter

Den andra dagen fortsatte utbildningen inomhus där vi avhandlade garantier, säljargument och utveckling. Flera nyckelpersoner presenterades och även deras arbetsområde på företaget. Sedan avslutades utbildningen med en noggrann genomgång av hur maskinerna är byggda. Vi fick också en smygtitt i Japas utvecklingshall.

Det märktes tydligt att det var många intryck att smälta på vägen hem, då samtliga deltagare trillade i säng tidigt på kvällen. Vi tackar Japa för en kanonresa och utbildning, vi ses nästa år!

Nordfarm på besök hos Japa, testkör Japa 365 Basic
Nordfarm på besök hos Japa och provkör Japa vedmaskiner
Nordfarm på besök hos Japa, provkör Japa vedmaskiner
Nordfarm på besök hos Japa och provkör Japa vedmaskiner
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Senaste inläggen