NYHET! Nordfarm presenterar Orsi

ORSI-LOGO

Nu kan Nordfarm presentera italienska ORSI, som lanserar ett omfattande och mycket prisvärt sortiment av maskiner inom landskapsvård på den svenska marknaden. Arbetet inom ORSI–familjen bygger på tradition och historia och med ett ständigt fokus på utveckling för att följa behoven hos dig som kund.

Nordfarms VD om samarbetet

När Nordfarm letar efter ett nytt varumärke är det vissa egenskaper som vi alltid värderar högre än andra. Först och främst självklart produkterna; att de är konkurrenskraftiga, håller hög kvalité och framförallt tillför något nytt till marknaden. Vi utvärderar även företagets värderingar, vision, passion och framåtanda varför vi oftast har bäst samarbeten med familjeägda företag. Vi är nu extra stolta över att presentera italienska ORSI, ett familjeägt företag som vi anser uppfyller samtliga dessa kriterier!

ORSI har funnits på den svenska marknaden i olika sammanhang tidigare och tillsammans kommer vi nu att få ett långsiktigt och starkt samarbete som kommer att hjälpa den svenska lantbrukaren och entreprenören att bli mer lönsam i sin vardag. Med ORSI får vi på Nordfarm inte bara ett konkurrenskraftigt premiummärke för
betsputsar utan även en bred portfölj med armklippare, skogsfräsar, jordfräsar och fräshuvuden till grävmaskiner. Detta är något vi har saknat och som gör oss mer kompletta.

Glädjen i att se passionen i far (Stephano) och son (Nicolo) när de beskriver sina produkter och visionen framåt gör att vi på Nordfarm känner oss säkra på produkten och servicen som finns bakom. ORSI har kommit till den svenska marknaden för att stanna!
Bo Åkesson, VD Nordfarm Maskin AB

ORSI nu hos Nordfarm

ORSI inleder samarbete med Nordfarm, vintern 2023
Nikolo, Bo och Stephano

Kort om ORSI

ORSI grundades 1979 och redan från start fanns ett starkt fokus på innovativa maskiner med ett genuint intresse för lantbruket. Sedan 1989 har ORSI exporterat sina maskiner till stora lantbruksnationer i Europa. Idag finns ORSI i hela världen och nu även i Sverige!

I provinsen Bologna finns de två fabrikerna där ORSI ständigt arbetar för att förbättra, vidareutveckla och hitta nyskapande lösningar. För att nämna något har ORSI sedan 2020 levererat en frontmonterad betesputs som förstås ger dig som förare bättre sikt, bättre resultat och dessutom ett säkrare arbete.

Varför välja en ORSI EVO PLUS betesputsare?

Argument för varför vi tycker att EVO PLUS betesputsare är en god investering är bland annat:

• Lång livslängd och bra andrahandsvärde tack vare pulverlackering och förbehandling med blästring och primer.

• Rejäla hammarslagor på 1,35 kg med M20 bult av 12.9 kvalité. Y-slagor går att få fabriksmonterade.

• Kraftig rotor på 178×10 mm med självrensande effekt.

• Premiumstödrulle på 194 mm Ø med avskrapare, skyddade lager och horisontellt flyttbar (se bild till höger).

• Mothållskniv som standard för effektivare sönderfördelning av materialet.

• Dubbelchassi med 4 mm stål (Hardox in my body i de större betesputsarna).

• Kraftig trepunktsinfästning CAT I-II med 53 cm hydraulisk sidoförskjutning som glider på en rulle och glidplattor av nylon.

• Frihjul i växellåda och K-axlar av högsta kvalité från Waltercheid.b

SJÄLVRENGÖRANDE POSITION
Materialet lastas av bakom stödrullen, vilket ger snabbare arbetshastighet.

STÖDRULLE I BAKRE POSITION
Materialet lastas av framför stödrullen vilket ger bättre sönderdelning.

 Lång livslängd och bra andrahandsvärde tack vare pulverlackering och förbehandling med blästring och primer.

Introduktionskampanj

orsi

betesputs evo plus 255 SE

UNIVERSALPUTS
Universalputsaren för dig som ska putsa av dina beten klarar att bearbeta sly upp till hela 4 cm eftersom den är utrustad med hammarslagor på hela 1,35 kg. Maskinen har hydraulisk sidoförskjutning på 53 cm som standard och en arbetsbredd på 253 cm. Den kompakta och mycket starka konstruktionen gör att de lämpar sig med traktorer från 85 hk.

Kampanjpris 56.900:- (69.000:-)

orsi

betesputs evo plus frontal 255 SE

FRONT- ELLER BAKMONTERAD BETESPUTS
Storsäljaren EVO Plus finns även i ett utförande för både front- och bakmontage. Med en enkel manöver på några minuter justerar du
snabbt fästet och vips har du en fontmonterad betesputs.
Växellåda med dubbla kraftuttagstappar för fram- och bakmontage,
i övrigt samma specifikation som EVO Plus. Arbetsbredd 253 cm.

Kampanjpris 68.000:- (77.000:-)

orsi

Vulcanic offset släntklippare

Vulcanic Offset 200 är en släntklippare anpassad för traktorer från 60 hk. Vulcanic passar utmärkt för klippning av vanliga plana grönområden men är främst lämpad för slänter och dikeskanter eller andra lutande grönytor tack vare sin vinklingsmöjlighet 90/50° och sin räckvidd på upp till 295 cm. Klipparen klarar vegetation upp till Ø 40 mm och går att få med antingen hammarslaga på 1,0 kg eller Y-slaga beroende på användningsområde.

Kampanjpris 75.000:- (86.300:-)

Vi fyller kontinuerligt på med nya produkter på vår portal >>>

Slänt- och slagklippare

COMPETITION GS & COMPETITION GS OFFSET SLÄNTKLIPPARE

Orsi’s mest sålda släntklippare är byggd för medelstora traktorer och finns i två utföranden; GS och GS-Offset där GS kommer med växellådan på insidan av remdriften och har fördelen att ekipaget blir smidigare bakom traktorn. GS-Offset som har växellådan utanpå klipparen får ca 45 cm längre räckvidd, hela 342 cm.

Standard med vidvinkelaxel. Modellen finns i tre bredder 165, 180 och 200 cm.

Riktpris från 96.000:-


COMPETITION GS OFFSET FRONTAL SLÄNTKLIPPARE

Förarergonomi och bra sikt över arbetet. Orsi har knäckt koden med frontmonterad släntklippare! Som standard kommer maskinen med en patenterad lösning med chockackumulator som kan pendla maskinen hela 36° och ta upp stötar vid påkörning av eventuella hinder för att sedan flexa tillbaka.

Samtliga frontsläntklippare är i Offset-utförande för att få extra räckvidd, hela 337 cm. Standard med vidvinkelaxel. Modellen finns i tre bredder 165, 180 och 200 cm.

Riktpris från 109.000:-

WGR SLAGKLIPPARE

För både front- och bakmontage, hela 3,2 m arbetsbredd Orsi WGR klarar utan problem växtlighet upp till 8 cm i diameter tack vare sin kraftiga rotor och tilltagna hammarslaga på 2,1 kg.

WGR kännetecknas av att vara byggd för tuffa tag med möjlighet att få chassit i Hardox (tillval) och är väldigt mångsidig då den kan framföras både som front- och bakmonterad samt med hydraulisk sidoförskjutning på 60 cm.

Kombinera WGR med ORSI’s produkt MEGA och få ett trippelekipage med en total arbetsbredd på hela 8,3 m.

Riktpris från 73.900:-
NYA SLYDÖDAREN

Har du frågor, funderingar eller vill veta mer om ORSI och dess maskiner?
Tveka inte att kontakta din närmaste återförsäljare >>> eller någon av oss på Nordfarm:

Bo Åkessson

011 – 19 70 49

Johan Schultz

011 – 19 70 45

SKICKA ETT MEDDELANDE

Vad vill du veta mer om? Fyll i formuläret så hör vi av oss: