Skip to content

Nordfarm besöker

Nordfarm, tillsammans med återförsäljare och slutkunder, var under förra veckan på besök i Avant-fabriken i Finland.
Nordfarm är hos Avant och kollar på nya Avant 860

Avant 860i, här med upphängd hytt och AC. Här var det första gången vi fick ”känna” på en Avant 860i med hytt. De allra flesta provkörde och drog den gemensamma slutsatsen – imponerande låg ljudvolym och hög komfort.

 

I onsdags möttes 35 förväntansfulla resenärer från Sveriges alla hörn upp på Stadsgårdshamnen i Stockholm. Destination – Avant-fabriken i Ylöjärvi i Finland, ca. 5 km nordväst om Tammerfors. Gruppen bestod av Nordfarm-personal, flera återförsäljare och dessa återförsäljares kunder.

Framme hos Avant

I torsdags morse klev vi tillsammans in genom huvudentrén på Avant-fabriken. Väl där framgick en sak tydligt för oss alla: På Avant finns enorma mängder energi, ambitioner och arbetsglädje. Att påstå att Avant är ett företag med växtvärk råder det inget tvivel om. Att se utvecklingen från 1986 då Avant grundades av Risto Käkele (tillika VD t.o.m. idag) beskrivs enklast som en framgångssaga. Och just beskrivningen ”framgångssaga” lyser igenom på Ristos ödmjuka och härliga leende. Avant är ett familjeägt företag och Risto har även för avsikt att behålla det så även i framtiden.

Genomgång och presentation

Ristos son Jani Käkelä som är vice VD tog emot oss och drog igång dagen med en kort genomgång och presentation av Avant. Efter presentationen följde en rundvandring i fabriken där Jani gick igenom alla processer. Under fabriksgenomgången var det svårt att inte imponeras av föreagets oerhörda expansion. Även om detta var första gången i fabriken för någon, eller ännu ett återbesök för den andra, så var det lika storslaget oavsett.

Avant kan närmast beskrivas som vilket större Automotive-företag som helst, lägger man sedan på den enorma expansionskraften så kanske det närmast beskriver vad man upplever i fabriken. 

Test av befintliga och nya redskap

Efter fabriksvandringen tog vi oss med buss till Ristos gård där vi fick prova flera nya Avant-redskap i prototypstadiet. Vinden låg på och bitvis var kylan aningen påtaglig, men oavsett det så kunde vi inte låta bli att flina och njuta när Risto och Markku, säljansvarig på Avant, återigen gav bevis på företagets uppfinningsrikedom.

Ja, vad det är för nya redskap som personalen på Avant håller på att ”koka ihop” får ni vänta på lite till. Vi avslutade besöket på gården med en kopp kaffe och en bulle i en av Ristos lokaler. Sedan var det uppsittning på bussen igen. Besöket hos Avant hade nått sitt slut och bussen satte kurs mot hamnen för hemresan. 

Summering

Väl på färjan och under middagen smältes intrycken samman och slutsatsen blev enstämmig. Avant har kommit för att stanna och världen ligger för deras fötter. Besöket resulterade även i att flera nya affärer tecknades, så snart får en handfull nya Avant-kompaktlastare se Svergie.

På besök hos Avant
Intresset var stort när Jani gick igenom en av monteringslinorna av Avant.
Nordfarm på besök hos Avant.
Administratören Nordfarm Maskin AB var såklart med och höll i alla praktiska detaljerna under hela resan.
Nordfarm på besök hos Avant i Finland
Här på väg mot en av fabrikens nya svetsstationer. Jani ler lite lätt i vetskap om att en finsk specialitet kommer serveras till lunch inom kort.
Avant-fabriken i Finland
I ett utav tälten stod hundratals redskap uppradade snyggt och prydligt.
Nordfarm på besök hos Avant
Här beskriver Jani kapaciteten i en utav företagets nya laserskärmaskiner. En klar uppgradering i befintlig linje och mer utav det kommer vi garanterat få se i framtiden.
Risto demonstrerar det nya klippaggregatet med uppsamlare. Här får man två redskap i en. Gräsklippare med uppsamlare och lövsug med uppsamlare.
Levranstörsbesök hos Avant i Finland
Middagen på väg hem, där alla intryck smälter samman till en och samma slutsats, att Avant är här för att stanna.
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Senaste inläggen