logotyp Palms
Johan med ljus i ansiktet

Hej!

Johan Schultz heter jag och jag är produktchef för skogvagnar och transport på Nordfarm. Jag har varit verksam inom området skog och maskiner för den självverksamma skogsägaren och entreprenören sedan 2004, främst med anknytning till traktorbaserade skördare och skotare. På Nordfarm har jag arbetat sedan 2017. Innan dess monterade och sålde jag all form av skogsutrustning och ombyggnationer till Valtra-traktorer åt Lantmännen Maskin, i både Sverige och Norge. Att bygga och konstruera vagnar och hitta den konfigurationen som passar just dig och ditt körsätt är något som jag brinner för.

Är du självverksam i egen skog vill du oftast köra när det är som bäst före, det vill säga när det inte är blött i markerna. Fördelaktigt är om det även är minusgrader, så att du skadar marken så lite som möjligt. Har du under året bara ett litet tidsfönster för arbete med skogsunderhåll är det av stor vikt att du kan lita på ditt ekipage och dess driftsäkerhet. Det finns inte utrymme för driftstopp och krångel.

Är du en entreprenör som arbetar åt exempelvis skogsbolag eller kommuner, ser förmodligen din körning lite mer varierande ut. Du om någon vet att kvaliteten på ditt ekipage är helt avgörande. Jag har jobbat med Palms i fem år nu och jag vet att den här produkten tål att användas dagligen. Allt från material till konstruktion, svetsning, utformning och rörelseergonomin i kranen andas kvalitet. Även lackningen sker på ett kvalitativt sätt, vilket medför att du får en snyggare vagn, men också att den behåller färgen över tid och ger dig ett större andrahandsvärde vid en eventuell försäljning. Allt är genomtänkt – det är genuint bra grejer!

En annan viktig aspekt att ta hänsyn till är hur lång tid det tar innan din investering börjar betala sig. I detta fall vill jag påstå att vi har den mest kvalitativa produkten till ett mycket förmånligt pris. Därmed ser jag ingen anledning till att man skulle välja ett annat märke än Palms. Har du väl provat en Palms vågar jag lova att du inte kan hitta en annan vagn som du blir mer nöjd med, främst på grund av att den är så driftsäker.

Vi kan hjälpa dig att bygga en vagn i stort sett helt efter dina önskemål.
Har du frågor, tveka inte att höra av dig! Du hittar ett kontaktformulär lite längre ner på sidan. 

Johan

SKOGSVAGNAR OCH KRANAR FÖR DINA BEHOV

Palms skogsvagnar och kranar - kungen av skogen

VIKTIGA PUNKTER NÄR DU SKA VÄLJA SKOGSEKIPAGE:

Vagnen ska harmoniera med storleken och vikten på traktorn. Behöver du extern pump på vagnen för att tillgodose ditt körsätt och kranens kravspec?

Om du använder traktorn till olika jobb på en dag så kanske du inte ska välja ett tungt ventilpaket, eller en pump som sitter på traktorns PTO-tapp.

Spenderar du många timmar i traktorn så ska du sitta bra. Välj ventilpaket som är elstyrt, alternativt ett lågservo som också kan monteras ihop med Palms spakhållare.

För blöt mark ska du välja ett bredare hjul, och besvärlig terräng kan kräva någon form av drift. Möjlighet att montera kedjor på vagn om du väljer navdrift.

Det finns oändliga användningsområden för din skogsvagn; balar, storsäckar, rivningsvirke, grus, jord och byggmaterial.

VILL DU HA KONTAKT?

Fyll i formuläret, vi återkommer så fort vi kan.

Alternativt mejla Johan direkt på johan.schultz@nordfarm.se eller slå honom en signal på nummer 011 – 19 70 45.

logotyp Palms

KUNDREPORTAGE