Skip to content
Flygts Gräv & Transport AB är ett familjeägt entreprenadföretag inom mark, väg, rivning, krossning och transport av material. Företaget startades 1972 av Roland Flygt, som idag driver det tillsammans med Peter Flygt. Företagets uppdragsgivare består av de stora riksbyggarna och de samarbetar även med lokala bygg- och anläggningsföretag.
Arbetsområdet består mestadels av södra och mellersta Sverige. Flygts Gräv och Transport valde en Palmse Trailer entreprenaddumper från Nordfarm. Tack vare att den är enkelaxlad är den extra följsam, enkel att trixa in på begränsade ytor och samtidigt
minimeras skada på underlaget.

Vem är du?
– Thomas, 49-årig grabb från Norrköping. Jag kör grävmaskin på Flygts Gräv & Transport, ett entreprenadföretag, transport, mycket krossverk och sådana uppdrag runt i Sverige. Just nu håller vi på med på- och avfarter på E4an strax utanför Norrköping.

Du har en Palmse Trailer entreprenaddumper bakom din grävare?
– Jag tycker den är riktigt bra faktiskt. Den är lättjobbad, svänger bra, lätt att köra efter maskin, lätt att koppla. Ja, den funkar riktigt bra. Snabb får jag inte glömma, helt klart effektiv. Den är ganska ny, två månader för att vara exakt.

– Tanken var först att frakta redskap till och från jobb med vagnen. Sedan ville vi kunna vara effektivare på byggen också, köra material, hämta/lämna så att vi blir mer självgående. Den hör till ekipaget med grävaren nu.

Vagnen har raka sidor. Hur fungerar det tycker du?
– Den är ju lätt att plocka ur och samtidigt lätt att skrapa ur och tömma helt. Då slipper man kanske att åka en eller två gånger extra.

Vad är dina tips till den som ska köpa vagn?
– Ett hett tips är att investera i ett höj- och sänkbart stödben som gör det väldigt enkelt att koppla kärran. Speciellt när man kör grävare och inte kan höja och sänka maskinen. Då är det ofta problematiskt och tar en massa tid. Nu tar det max en och en halv minut med hydraulik och el.

– Man bör även investera in en hydraulisk schaktlem som är rätt skönt att ha, det går ju att få på den här. För mig som transporterar mycket så är det här lösningen, den ger samtidigt ett bra skydd.

Varför blev det en vagn från Palmse Trailer?
– Oj, det kan jag inte svara på. Dock så var det mina chefer Roland och Peter som köpte in den och de har många år i branschen vilket måste betyda att det är en bra vagn. Och den överlever nog många av våra andra maskiner, säger Thomas och skrattar.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Senaste inläggen