Skip to content

Mitt i den vidsträckta skogen i Jämtlands län finner vi det relativt nystartade företaget Fälla Skog i Jämtland AB. Företaget grundades i november 2022 av Carl Färdigh och är idag etablerat i Överammer, mellan Hammarstrand och Stugun.

– Vi är ett nystartat bolag med unga chaufförer som brinner för det vi gör och har högt fokus på det vi uträttar, säger Carl.

Carl och hans kollegor kör för närvarande två olika skogsmaskiner, en Komatsu 951 samt en Komatsu 895. Företaget avverkar idag skog på heltid åt SCA Skog och deras plan är att ha full körning hela tiden.

– Som det ser ut idag har vi full sysselsättning, så vi kan köra så

mycket vi vill. Men vi kan behöva stanna upp med körningen i några veckor, det vet man aldrig då det styrs av världsmarknaden, säger Carl. Företaget investerade i ett par OFA SISU-band i december 2022 som de har använt flitigt sedan inköpet.

– Det är ett proffsigt band som ligger bra på hjulen och drar effektivt i de olika förhållanden vi kör i. Vi valde OFA för att det är ett prisvärt band med snabb leverans. Produkten lever upp till våra förväntningar, avslutar Carl.

Vi från Nordfarm tackar för ett härligt besök i Carls vinterparadis mitt i Jämtlands skogar.

Senaste inläggen