Skip to content

Nordfarm besöker

Alla fotografier i detta reportage: Lena Landin

Vi träffade Dennis Johansson på Håkans Fastighetsservice AB. Affärsidén är att erbjuda företag och privatpersoner fastighetsoch trädgårdsskötsel samt olika typer av anläggningsarbete. De har även en butik där de säljer det mesta man behöver för att ta hand om sitt hus och trädgård. Dennis kommer från Skillingaryd där han också bor och driver företag. På fritiden renoverar han gärna på sitt hus tillsammans med sin sambo och så snart han får en stund över tillbringar han den på sin motorcykel då han kör och tävlar i både motocross och enduro.

Hur startades företaget?
– Håkan, min far, startade firman år 2002 och var så gott som själv i företaget under tre år. Han driver fortfarande företaget, nu tillsammans med mig som delägare. Idag är vi totalt sju anställda, under högsäsong några fler. År 2005 byggde vi fastigheten på Tånggatan 7 i Skillingaryd där vi fortfarande har företaget med tillhörande trädgårdsbutik.

Hur hittade ni Nordfarms maskiner?
– Från allra första början var det nog genom er katalog, som man alltid bläddrat i som barn så snart den trillat ner i brevlådan. Vi har känt till Avant som maskin länge och vi träffade Nordfarm på Elmia och tittade närmare på just den maskin vi var nyfikna på.

Vad gjorde att ni valde en Avant 760i?
– Liten, smidig men ändå med en oslagbar lyftkraft. Det enorma urvalet av tillhörande redskap gjorde inte heller valet svårare. Avanten är både effektiv och lätt att underhålla. Det smidiga systemet för redskapsbyte är helt suveränt, inget krångel med bångstyriga slangar och krånglande kopplingar.
– Vi är särskilt nöjda med lyftkapaciteten och mångsidigheten.

Och vad säger ni om priset på maskinen?
– Prislappen i sig är stor men när man tittar på alla användningsområden den täcker så är den absolut prisvärd. Det är som med det mesta annat, man får ofta vad man betalar för, vilket även är fallet med Avanten.

Vad använder ni den till?
– Lasta grus, sten och jord både till våra egna jobb men också till våra kunder i butiken. Den används även till sopning på våren och hela säsongen ute på stenarbete, på vintern går den mycket på snöskottning och sandning.

Hur har maskinen hjälpt ert företag?
– Vi kan utföra vårt arbete effektivt och smidigt med Avanten, exempelvis att lasta material till våra arbeten och kunder. Stubbfräsning är nytt för oss och en större marknad än vad vi trodde och tack vare tillhörande släp kan vi åka ut till kund, ha med oss jord och gräsfrö, fräsa stubben, återställa med jord och gräsfrö samt åka därifrån med ett färdigt resultat.

Vad ser du för framtidsmöjligheter för ert företag?
– Vi har planer på att bygga ut lokalerna, då vi växt ur de nuvarande. Vi försöker att sakta men säkert utvecklas och prova nya möjligheter för att driva firman framåt.

Vilka är era största utmaningar som företagare?
Att hålla anställda med arbete under lågsäsong.

Vad tror du blir ert nästa redskap till Avanten?
– En sopvals till att städa gräsmattor med till våren, det har vi redan kikat på.

Vi har sponsrat ditt motocrossteam, kan du berätta lite om det?
– Min mor gick bort i cancer 2018, efter 5 års sjukdom. 2019 startade jag därför team ”MotoKROSSAcancer” för att samla in pengar till förmån för cancerforskningen – samtidigt som jag gör det jag brinner allra mest för, lör
Motocross och Enduro.

– Jag har 12 av mina närmaste vänner med i teamet och förra året skänkte vi hela 116.000 kronor i samband med Cancergalan på TV4! Vi kör och tävlar runt om i södra Sverige, och kör många av de stora varvloppen som till exempel Gotland Grand National.

– Nordfarm är en av våra fantastiska sponsorer som gör denna insamling möjlig, vilket vi är otroligt tacksamma för. Vill man veta mer kan man besöka oss på sociala medier, vi heter ”motokrossacancer” på både facebook och instagram.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Senaste inläggen