ofa boggiband

OFA BOGGIBAND OCH SLIRSKYDD

OFA boggiband, eller tracks som det också kallas, samt övriga slirskydd hittar du hos oss på Nordfarm. Är du ute efter snökedjor finns en slirskyddsguide som kan sortera ut rätt kedja för din maskin och dina behov. 

I norra Europa, i höjd med polcirkeln breder ett land med snötäckta skogar och frysta sjöar ut sig. Under vintern, då solen sällan visar sig i kombination med extrem kyla, kan vi uppleva bland de absolut tuffaste levnadsförhållandena på jorden. Välkomna till Finland!

Finländarna trivs i denna hårda, men vackra miljö och har efter årtusenden lärt sig bemästra dessa extrema förhållanden. Detta återspeglas klart och tydligt i hur OFA bygger sina slirskydd. 100 år av utveckling, innovation och stenhårt finskt pannben har resulterat i kedjor som är lika pålitliga och starka som människorna som bygger dem! 

OFAs fabrik har världens mest moderna utrustning och teknik för tillverkning av kedjor, vilket alltid resulterar i oöverträffad kvalité. När du är beroende av din utrustnings prestanda för att garantera att du håller dig rullandes på ett säkert sätt, då är endast det bästa gott nog. OFA-band och däckkedjor är tillverkade för de mest extrema förhållandena på jorden. Du kan därför känna dig trygg med ditt val av produkter från OFA.

Tveka inte att kontakta vår slirskyddsexpert Wilma Wastesson om du har frågor: 011-19 70 46 eller wilma.wastesson@nordfarm.se

Föregående
Nästa

OFA BOGGIBAND – TRACKS TILL SKOGSMASKIN

OFA är välkända för sina skogskedjor, och nu lanserar de boggibandet för allround-bruk, ett slitstarkt och högpresterande band. Säkra ett bra grepp i alla förhållanden, även på snö och is. Den kraftiga bandplattan är starkare än motsvarande produkter på marknaden och passar även för tyngre skotare. Boggibandet är tillverkat av speciellt borlegerat stål och har ett 28 mm länksystem. Priset avser 2 st band (1 par). 

PASSAR: 710/40-24.5

87.000:-
  •  

PASSAR: 710/45-26.5

93.200:-
  •  

PASSAR: 750/55-26.5

114.400:-
  •  

PASSAR: 780/50-28.5

118.600:-
  •  

Hos vår digitala återförsäljare Norrmark ser du hela vårt sortiment.
Vill du hellre besöka en fysisk butik kan du hitta en av våra  42 återförsäljare i Sverige. 

MONTERA OFA BOGGIBAND

Ett bandpar levereras på två pallar. På varje pall är två sektioner inklusive två ”lösa” plattor ihopkopplade med bandlås. Alltså medföljer 8 bandlås per band, 16 bandlås per bandpar (hälften korta, hälften långa). I vissa fall levereras de fyra sektionerna var för sig. Boggiband tillverkas i standardlängder för varje däckstorlek och kan i vissa fall vara för långa. Detta kan leda till att bandet direkt måste kortas med en platta per sida för att uppnå rätt spänning. Detta beror på huruvida boggibandet monteras på nya eller slitna däck, och kan även variera beroende på maskintyp och boggiutformning.

OBS! Däcken måste vara fyllda till rätt arbetstryck, vanligtvis det maximalt tillåtna däcktrycket, som visas i tabellen för Nokian FKF2-däcken.

Produkt
PR
Max tryck
750/55-26,5
24
600 kPa / 87psi
780/50-28,5
24
600 kPa / 87psi
Ofa boggieband
Ofa boggieband

INSTRUKTIONER BRODDSVETSNING

Livslängden för en brodd beror huvudsakligen på i vilken terräng maskinen arbetar samt typ av maskin. Broddarna kan snabbt slitas ner på en markberedare som kör dygnet runt men hålla i flera år på en skördare som arbetar i gynnsam terräng.

Broddsvetsning är en balansgång mellan tillräcklig penetration i materialet vid fogen och att INTE överhetta bandplattan. För bästa resultat rekommenderar vi starkt följande arbetsgång:

  1. Ta in bandet i en varm verkstad 24 timmar före svetsning.
  2. Avlägsna smuts och rost där de nya broddarna ska svetsas.
    Säkerställ att bandet inte är fuktigt.
  3. Förvärm de planerade svetsställena längs bandets ena sida till 150 C (1-10 i bilden nedan). När den sidan är svetsad, förvärm nästa långsida (11-19).

OBS! Det är av största vikt att bandet är torrt och rent för att minimera risken för vätesprickor (kallsprickor) då dessa sprickor kan vara förödande för plattornas hållbarhet.

OFA boggieband
ofa boggiband