ofa boggiband

Slirskydd

Skogskedjor, snökedjor, band eller tracks - kärt barn har många namn!

Oavsett om du har snö, ishalka, lerig skogsväg eller åker framför dig så kan vi hjälpa dig att hitta rätt slirskydd för dina arbetsuppgifter. Längre ner på sidan hittar du vår slirskyddsguide för kedjor. Där kan du enkelt utifrån hjulstorlek hitta rätt kedja för din maskin.

1. Sök med hjälp av slirskyddsguiden för att hitta rätt kedja för din maskin
2. Beställ direkt online eller kontakta någon av våra återförsäljare

Vi har en mängd slirskydd på vårt lager för snabb leverans till dig, över hela landet.

wilma-slirskydd-ofa-kontaktperson

Tveka inte att kontakta vår slirskyddsexpert Wilma Wastesson om du har frågor:
011-19 70 46 eller wilma.wastesson@nordfarm.se

Slirskyddsguiden

Här kan du enkelt välja användningsområde samt hjulstorlek, så får du upp förslag på passande slirskydd.

Köp direkt online

Hos vår digitala återförsäljare Norrmark ser du hela vårt sortiment av kedjor och storlekar. 

Köp via återförsäljare

Se var din närmaste fysiska återförsäljare finns om du vill besöka en butik. Vi har 42 återförsäljare i Sverige.

Vissa väljer snökedjor, skogskedjor eller bara vanliga kedjor. I skogen är det ett självklart alternativ med kedjor för att skydda däcket mot stubb och sten som kan ha sönder däcket och orsaka driftstopp. Framförallt får däcket ett fantastiskt grepp som gör att det går ta sig fram med bästa möjliga dragkraft. Men det är inte bara dragkraften som är viktig, skogskedjan har även en betydande funktion när det är brant nedför. På vissa partier lutar det så pass mycket att utan kedja glider maskinen okontrollerat. Med slirskydd från OFA kan du vara säker på att skogskedjorna gör jobbet, oavsett terräng i skogen.

Paragon har ett helt nytt mönster. Mindre töjning och stabila broddade länkar som är lätt att justera och korta av. Tät sida som skyddar och ligger bra på däcket.

Skogsmatti finns i storlekarna 13mm, 16mm och 19mm och är förmodligen marknadens mest kända skogskedjor. Tillverkade av rak länk med dubbla stående broddar på varannan länk vilket ger ett otroligt grepp och slitstyrka. Välj mellan fyra olika mönster – tvårutig normal (2N) tvårutig tät (2T), trerutig tät (3T) eller trerutig supertät (3ST). 3ST passar till maskiner som går i mycket stenig terräng och markberedare som används mycket och är det perfekta valet för maximalt skydd för dina däck.

Protec har extremt bra däckskydd tack vare sina förstärkta sidor och lämpar sig därför utmärkt i stenrik skog. Finns numera i sex olika dimensioner. Skogskedjorna levereras med spännkätting som standard.

enorm slitstyrka • perfekt passform • maximalt däckskydd • säkert grepp

OFA slirskydd tillverkas i finska Loimaa mellan Åbo och Tammerfors, där man tillverkat kedjor i över 100 år. Fabriken är en av världens största tillverkare av slirskydd, skogskedjor och snökedjor till skogsmaskiner. Skogskedjorna tillverkas av sätthärdat borstål i både brodd och länk, vilket bidrar med oslagbar slitstyrka genom hela kedjan.