Foderkedjan_logo

Välkommen att besöka

Nordfarms Foderdagar

Efter ett kortare uppehåll ser vi nu fram emot fas 2 i vår foderturné! Höstens foderdagar blev riktigt lyckade och uppskattade av många, och nu är vi laddade för nya givande dagar ute i vårt land. Vi kommer denna gång bjuda in till foderdagar främst i södra och västra Sverige, tillsammans med våra återförsäljare på orterna. Du kommer att ha möjlighet att se och uppleva en mängd maskiner inom Foderkedjan. Med på resan finns självklart vår konceptansvarige Oliver Ruottinen, produktexpert Richard Kihlstedt, våra återförsäljare på orten och givetvis också nyheten, vår självgående mixer Lucas Autospire!

Foderkedjan är ett sätt för oss på Nordfarm att paketera och förenkla ditt val av leverantör för inomgårdsmaskiner. Vi samarbetar med flera av Europas ledande varumärken och kommer ständigt jobba för att bli ännu bättre, snabbare och tryggare – för din och för dina djurs skull. Kom och träffa oss när vi stannar till nära dig! TURNÉPLAN vinter/vår 2022 Vi kommer så långt det är möjligt att ses på en gård i närheten av respektive återförsäljare. Håll utkik här på hemsidan och på vår Facebook-sida för spikade datum och besöksadresser:
  • Gunnar Nilsson Maskin, preliminärt 8 februari, INSTÄLLT TILLS VIDARE på grund av smittspridning av covid-19.
  • Linderås Lantteknik / Fagerströms Maskin, preliminärt 22 februari, INSTÄLLT TILLS VIDARE på grund av smittspridning av covid-19.
  • GJ Maskin, preliminärt 8 mars, INSTÄLLT TILLS VIDARE på grund av smittspridning av covid-19.
  • Andrésen Maskin, preliminärt 22 mars, INSTÄLLT TILLS VIDARE på grund av smittspridning av covid-19.
Vi följer utvecklingen och myndigheternas rekommendationer ang. covid-19,  och anpassar oss efter det. Vår förhoppning är att vi ska kunna genomföra foderdagar framåt våren.

 • Maskin Väst, preliminärt 5 april, preliminärt Värmlands näs
Läs gärna reportaget om vår foderdag i Uppsala som publicerades i Jordbruksaktuellt den 25 november 2021.

MASKINER DU KAN SE LIVE

Lucas Raptor
Balrivare för halm

Lucas Raptor halmrivare visas under Foderdagarna. Det är en kompakt maskin med svängbart utkast som standard och en volym på 2 m³.

Den finns i tre olika varianter, buren, bogserad eller för lastmaskin. Missa inte möjligheten att se den in action! 

Lucas AutoSpire
Självgående mixer

Lucas Autospire kom som en nyhet i somras.
Den visas under foderdagarna – missa inte det!


Läs mer om AutoSpire nedan!

Lucas Castor
Snittande balrivare för ensilage och halm

Lucas Castor används för utfodring men även som strömaskin, speciellt på större anläggningar där du vill vara säker på att alla sorters halm går att hantera.

Castor finns som buren eller bogserad. Missa inte möjligheten att se den LIVE!

Lucas
Mammut
Peecon

Sagt om Lucas AutoSpire

Vi vill gärna berätta vad våra besökare från hösten/vinterns foderdagar har sagt, tyckt och tänkt kring vad som utmärker Lucas AutoSpire:

1. Servicevänligheten, många kommenterar och lovordar att service för motor, kylare, hydraulik och smörjning är lätt att utföra då alla punkter för regelbunden service är lätt åtkomliga för kontroll.

2. Lastarfräsen. LucasG har verkligen prioriterat att lastarfräsen skall ha tillräcklig effekt. På Performance-modellerna (tillval på Classic) har de skapat en effektiv lastarfräs genom att ha en hydraulmotor på varje sida av fräsen, vilket ger en total fräseffekt på 200 hk (Performance med en skruv 165 hk). Vi har testat att lasta plansilo, ensilagekorv, “limpa” och rundbalar. Alla former av ensilage hanteras effektivt. Gräsensilage, upp till 2500 kg/minut, majsensilage 4500 kg/minut. Rundbalar, 5 balar på ca 10 minuter.

3. Användarvänligheten, det är verkligen en ny erfarenhet att ta sig an denna maskin. Att lasta snabbt i en plansilo, att utfodra snabbt utan att riskera att något djur kommer i vägen, samtidigt som du har full koll på vågdisplay, varvtal och backspeglar mm, det kräver att du får ge en del extratid för inlärning. Erfarenheten med denna maskin är ändå att den är relativt lättkörd, kanske mest beroende på den automotiva körspaken (std på Performance, tillval på Classic) som vid ett specifikt körmoment (lastning, utfodring, m.m.) automatiskt ger rätt motorvarv. Den anpassar sig också genom att vid lastning, då den har en maxhastighet på 15 km/h, fördelar 80 % av körspakens rörelse framåt inom 0-5 km/h, och vid utfodring med maxhastighet 15 km/h att 80% av körspakens rörelse framåt är inom 0-10 km/h.

4. Manövrering. Fyrhjulsstyrning är ett nästan nödvändigt tillbehör. Autospire är verkligen inget litet fordon, men med fyrhjulstyrningen underlättas manövreringen avsevärt, till exempel för att förflytta sig i sidled i plansilon för komma i nästa tag i samma vinkel. Att kunna nå nästan överallt, det är styrningens förtjänst.

5. Övervakning. Med fyra kameror (tillval) som visar mixning, utfodring höger och vänster och rakt bakåt har du kontroll på allt som sker vid vagnen utan att lämna förarplatsen. En pekskärm visar förutom bilderna de processer som för närvarande pågår. En bild för transport, en bild för lastning och en bild för mixning/utfodring.

6. Bekvämlighet. Att förarplatsen är bekväm det är något som vi nästan förutsätter. Det mest positiva är att du inte behöver flänga mellan olika maskiner, utan du kan utföra utfodringens alla moment i maskinens bekväma arbetsplats och ha full kontroll på det som sker.

Richard Kihlstedt, Produktexpert Nordfarm
Ring mig på 011-19 70 48

Peecon Topliner

Peecon Topliner, mixervagn som tack vare rationell tillverkning har ett mycket attraktivt pris. Det är en mixer som är smal och därmed passar de flesta stallar. Den är mycket bra på rundbalar och ett perfekt val för den som vill ha en enkel, lättanvänd och krångelfri mixervagn.

Richard som är produktansvarig berättar i filmen kort om mixervagnen Topliner från Peecon. Besöker du oss under Foderdagarna så berättar Richard ännu mer, och du har chans att ställa dina frågor.

Peecon mixer 18-197/230 Topliner och Peecon mixer 21-197/230 Topliner FINNS JUST NU till riktigt förmånligt pris, paketerat och klart!

NYHET

Mammut SiloKompakt Ensilagepackare 

Mammut Silokompakt för bästa foderkvalitet! Se den LIVE under Foderdagarna. Kombinera SiloKompakt och SiloFox för det perfekta resultatet

Mammut SiloFox Ensilagefördelare 

Mammut är en pionjär i utvecklingen av ensilagefördelare och har alltid försett marknaden med rätt redskap för bästa ensilagekvalitet.

 • Du får in mer ensilage i silon
 • Du får bort luftfickor
 • Packningen bli bättre
 • Mindre näringsförluster i ensilaget

Nu har du möjlighet att se SiloFox från Mammut under Nordfarms Foderdagar! Kombinera SiloKompakt och SiloFox för det perfekta resultatet!

Avant
Foderkedjan_logo

Vi vill med hjälp av Europas ledande leverantörer göra det enkelt och tryggt för dig som kund.  Du vet vart du ska vända dig, och våra återförsäljare över hela landet håller en hög kompetens och servicenivå vare sig det gäller behov av nya maskiner eller service på dina befintliga. Tveka inte att kontakta oss på Nordfarm eller våra återförsäljare om du vill prata Foderkedjan och inomgårdsmaskiner!

DIN VERKSAMHET

Nöt

NÖTKÖTT

Vi har träffat John på Skönero Gård där mixervagnen från Peecon är hjärtat i verksamheten, en gård med både kött- och mjölkproduktion.
Läs mer och missa inte filmen >>>

Mjölk

MJÖLK

Bröderna Sandermo har tagit över föräldragården med mjölkproduktion och vi har frågat hur Lucas Raptor underlättar det dagliga arbetet.
Läs mer här >>>

Får

FÅR & LAMM

Vi kommer snart att berätta mer om en av våra kunder inom får- och lammproduktion. Håll utkik!

HAR DU EN ANNAN TYP AV VERKSAMHET?
Kanske föder du upp gris eller fjäderfä, alpacka eller något mer exotiskt som struts? Hör gärna av dig till oss och berätta om just din verksamhets behov av maskiner – kanske kan vi komplettera vårt sortiment så att det passar dig bättre! Kontaktuppgifter hittar du nederst på sidan.

VÅRA LÖSNINGAR

Har du frågor, funderingar eller vill du titta närmare på våra maskiner?
Tveka inte att kontakta din närmaste återförsäljare >>> eller någon av oss på Nordfarm:

RK 1 900

Richard Kihlstedt

Produktansvarig Foderkedjan

011-19 70 48

Claes 2021 liten

Claes Ekbom

Försäljningschef

011-19 70 42

OR 1 900

Oliver Ruottinen

Konceptansvarig Foderkedjan

011-19 70 47

SKICKA ETT MEDDELANDE

Vad vill du veta mer om? Fyll i formuläret så hör vi av oss: