Vi vill med hjälp av Europas ledande leverantörer göra det enkelt och tryggt för dig som kund.  
Du vet vart du ska vända dig, och våra återförsäljare över hela landet håller en hög kompetens och servicenivå både när det gäller behov av nya maskiner eller service på dina befintliga. Tveka inte att kontakta oss på Nordfarm eller våra återförsäljare om du vill prata Foderkedjan och inomgårdsmaskiner!

Välkommen att besöka

Nordfarms Foderdagar

Vi har glädjen att kunna bjuda in till Foderdag i samarbete med vår återförsäljare Andrésen Maskin

Varmt välkommen
onsdag 28 september kl 10-14

Dagens program

Vi hälsar välkomna och startar demon kl 10:

  • Mammut Silo Cat, urtag för att visa den fina snittytan
  • Lucas Castor rivare för ensilage och halm
  • Lucas Telehandler halmrivare för ströbädden
  • UBI Jet balupprullare med fingerspridning
  • Lucas C-kator snittar halm ner till 40 mm
  • Autospire själgående mixer, effektiviserar hela foderblandningen
  • Vi visar årets stora nyhet – Haybuster!

Demorundan tar ca 2 timmar och därefter visas maskiner efter önskemål av er som är på plats. Under hela dagen visar vi flera olika redskap.

Vi ses på Framnäs Gård, Mellerud:

Framnäs Gård, 464 94 Nordkärr
Väg E45 norrut från Mellerud, höger efter Bloms Klädvaruhus.

Namnlös design (8)
Lucas
Mammut
Peecon
Spela video om Nick från Haybuster i USA berättar om maskinen

Vi visar årets stora nyhet – Haybuster!

HAYBUSTER HAMMARKVARN H-835

HAYBUSTER H-835 är den minsta i serien, men otroligt kraftfull och mångsidig! Haybuster finfördelar material såsom halm, hö, kompost samt kan mala spannmål
och majs. Den kan hantera både torrt och vått material. Malningen sker med en hammarkvarn där exempelvis stråmaterialet i form av balar läggs i maskinens topp, och bearbetas till önskad strålängd via ett såll som bestämmer den slutliga strålängden.

Det är främst syftet som ströbearbetningsmaskin som gör Haybuster intressant för det svenska lantbruket. Finfördelad halm och hö är som exempel passande som ingrediens i fodermix och gör att djuren inte kan selektera ut ingredienser. Finfördelad halm är också mycket intressant som strömedel, ett bra alternativ till såg och kutterspån. Läs mer om hammarkvarnar från Haybuster >>>

Ett urval av de maskiner vi visar LIVE

Mammut Silo Cat
Silouttagare

Mammut har verkligen studerat hur en silouttagare ska konstrueras för att fungera och hålla under lång tid, samtidigt som den är extremt skonsam i silon.

Rena snitt och lågt kraftbehov, den svetsade Hardox-kniven garanterar lågt snittmotstånd. Denna måste upplevas!

Lucas AutoSpire
Självgående fodermixer

Lucas Autospire visas under foderdagarna – missa inte det!

Läs mer om AutoSpire nedan!

Lucas Castor
Snittande balrivare

Lucas Castor används för utfodring men även som strömaskin, speciellt på större anläggningar där du vill vara säker på att alla sorters halm går att hantera.

Castor finns som buren eller bogserad. Missa inte möjligheten att se den LIVE!

Sagt om Lucas AutoSpire

Vi vill gärna berätta vad våra besökare från hösten/vinterns foderdagar har sagt, tyckt och tänkt kring vad som utmärker Lucas AutoSpire:

1. Servicevänligheten, många kommenterar och lovordar att service för motor, kylare, hydraulik och smörjning är lätt att utföra då alla punkter för regelbunden service är lätt åtkomliga för kontroll.

2. Lastarfräsen. LucasG har verkligen prioriterat att lastarfräsen skall ha tillräcklig effekt. På Performance-modellerna (tillval på Classic) har de skapat en effektiv lastarfräs genom att ha en hydraulmotor på varje sida av fräsen, vilket ger en total fräseffekt på 200 hk (Performance med en skruv 165 hk). Vi har testat att lasta plansilo, ensilagekorv, “limpa” och rundbalar. Alla former av ensilage hanteras effektivt. Gräsensilage, upp till 2500 kg/minut, majsensilage 4500 kg/minut. Rundbalar, 5 balar på ca 10 minuter.

3. Användarvänligheten, det är verkligen en ny erfarenhet att ta sig an denna maskin. Att lasta snabbt i en plansilo, att utfodra snabbt utan att riskera att något djur kommer i vägen, samtidigt som du har full koll på vågdisplay, varvtal och backspeglar mm, det kräver att du får ge en del extratid för inlärning. Erfarenheten med denna maskin är ändå att den är relativt lättkörd, kanske mest beroende på den automotiva körspaken (std på Performance, tillval på Classic) som vid ett specifikt körmoment (lastning, utfodring, m.m.) automatiskt ger rätt motorvarv. Den anpassar sig också genom att vid lastning, då den har en maxhastighet på 15 km/h, fördelar 80 % av körspakens rörelse framåt inom 0-5 km/h, och vid utfodring med maxhastighet 15 km/h att 80% av körspakens rörelse framåt är inom 0-10 km/h.

4. Manövrering. Fyrhjulsstyrning är ett nästan nödvändigt tillbehör. Autospire är verkligen inget litet fordon, men med fyrhjulstyrningen underlättas manövreringen avsevärt, till exempel för att förflytta sig i sidled i plansilon för komma i nästa tag i samma vinkel. Att kunna nå nästan överallt, det är styrningens förtjänst.

5. Övervakning. Med fyra kameror (tillval) som visar mixning, utfodring höger och vänster och rakt bakåt har du kontroll på allt som sker vid vagnen utan att lämna förarplatsen. En pekskärm visar förutom bilderna de processer som för närvarande pågår. En bild för transport, en bild för lastning och en bild för mixning/utfodring.

6. Bekvämlighet. Att förarplatsen är bekväm det är något som vi nästan förutsätter. Det mest positiva är att du inte behöver flänga mellan olika maskiner, utan du kan utföra utfodringens alla moment i maskinens bekväma arbetsplats och ha full kontroll på det som sker.

Richard Kihlstedt, Produktexpert Nordfarm
Ring mig på 011-19 70 48

Vad säger vår demoförare om Lucas AutoSpire?

Sen vi lanserade LucasG AutoSpire har Philip Wiik-Hansen, en av våra demoförare, kört AutoSpire på gårdar från Skåne till Skellefteå. Om det är någon som känner till AutoSpire så är det Philip och vi var nyfikna på vad han lärt sig om maskinen.

Vilka gårdar tycker du ska använda en AutoSpire?
– Det finns många olika gårdar som kan ha nytta av AutoSpire, men det är klart att du tjänar mest tid om foderlogistiken
stämmer. Förutsättning för användning av en AutoSpire är att de olika fodermedlen som spannmål, majs, halm, ensilage och så vidare är lättåtkomliga. Tack vare den avancerade
lastarfräsen, som inte bara är effektiv i plansilos och liknande, kan också rundbalar
med ensilage och halm, spannmål och kraftfoder
och mineraler lastas snabbt och enkelt. Idealet är att du kan lasta allt foder med fräsen
utan att lämna hytten, säger Philip.

– Sen är storleken på gården och antal djur viktig för effektiviteten, AutoSpire kan vara lönsam för gårdar med körbart foderbord från 100 upp till nästan det tiodubbla beroende på vilken storlek du väljer.

– Jag tänker också på uppfödare som har flera olika gårdar med rimliga avstånd, då blir AutoSpire en väldigt konkurrenskraftig maskin. Det finns också många olika lösningar att anpassa AutoSpire, exempelvis har

maskinen som standard en lucka vänster bak, och den mest avancerade modellen är
utrustad med en mycket effektiv bakmonterad
elevator för att kunna utfodra på de flesta ställen. Det är en flexibel maskin som har
förmåga att möta de flestas förväntningar!

Vilka fördelar ser du med AutoSpire?
– AutoSpire gör att du sparar på både övriga maskiner, bränsle och personal på gården jämfört med det mer traditionella mixervagnsystemet där du har en lastare, mixer och traktor igång. Den kompletta utfodringsprocessen går snabbt och enkelt med Autospire, den lastar, mixar, transporterar och utfodrar utan att du behöver lämna arbetsplatsen i hytten. En maskin klarar allt och sparar väldigt mycket arbetstid. Till exempel lastar, mixar och utfodrar en AutoSpire ca 5-7 ton foder/100-120 kor under normala förhållanden på 10-15 minuter. Gräsensilage lastas med en kapacitet på upp till 2500 kg/minut, majsensilage 4500 kg/ minut. Rundbalar, 5 balar på ca 10 minuter.

Är maskinen komplicerad?
– AutoSpire är väldigt genomtänkt och därför
förvånansvärd lätt att köra. När vi har demo för en ny kund, då har vi genomgång på 2-3 timmar med förarna och sen är de igång. AutoSpire är inget litet fordon, men
den är enkelt att köra tack vare bland annat fyrhjulsstyrning med krabbstyrning, som finns som tillval. Krabbstyrning är väldigt uppskattat och underlättar manövreringen avsevärt, exempelvis när du förflyttar dig i sidled i plansilon för att komma i nästa tag i samma vinkel. Viktigt i praktiken är också servicevänligheten. Motor, kylare, hydraulik och smörjning är lätt att utföra då alla punkter för regelbunden service är lättåtkomliga för kontroll.

 

 

Är det svårt att lägga i foderrecept?
– Det är många som oroar sig för det, men displayen är väldigt lätt att använda, du lär
dig snabbt. Det finns även möjlighet att förbereda olika foderrecept på datorn och
sedan skicka det till Autospire via USB eller wifi, som tillval. Vid lastning visar displayen
hur många kg, med precision, foder som lastas vilket gör att det går att lasta precis önskad fodermängd, avslutar Philip.

 

Vill du veta mer eller har frågor, kontakta oss på Nordfarm och Foderkedjan!

Arne Jansma

Arne Jansma,
Projektledare Nordfarm
Ring mig på 011-461 97 11

Richard Kihlstedt, Produktexpert Nordfarm
Ring mig på 011-19 70 48

Peecon Topliner

Peecon Topliner, mixervagn som tack vare rationell tillverkning har ett mycket attraktivt pris. Det är en mixer som är smal och därmed passar de flesta stallar. Den är mycket bra på rundbalar och ett perfekt val för den som vill ha en enkel, lättanvänd och krångelfri mixervagn.

Richard som är produktansvarig berättar i filmen kort om mixervagnen Topliner från Peecon. Besöker du oss under Foderdagarna så berättar Richard ännu mer, och du har chans att ställa dina frågor.

Peecon mixer 18-197/230 Topliner och Peecon mixer 21-197/230 Topliner FINNS JUST NU till riktigt förmånligt pris på kampanj – paketerat och klart!

DIN VERKSAMHET

Nöt

NÖTKÖTT

Vi har träffat John på Skönero Gård där mixervagnen från Peecon är hjärtat i verksamheten, en gård med både kött- och mjölkproduktion.
Läs mer och missa inte filmen >>>

Mjölk

MJÖLK

Bröderna Sandermo har tagit över föräldragården med mjölkproduktion och vi har frågat hur Lucas Raptor underlättar det dagliga arbetet.
Läs mer här >>>

Får

FÅR & LAMM

Vi kommer snart att berätta mer om en av våra kunder inom får- och lammproduktion. Håll utkik!

HAR DU EN ANNAN TYP AV VERKSAMHET?
Kanske föder du upp gris eller fjäderfä, alpacka eller något mer exotiskt som struts? Hör gärna av dig till oss och berätta om just din verksamhets behov av maskiner – kanske kan vi komplettera vårt sortiment så att det passar dig bättre! Kontaktuppgifter hittar du nederst på sidan.

VÅRA LÖSNINGAR

Har du frågor, funderingar eller vill du titta närmare på våra maskiner?
Tveka inte att kontakta din närmaste återförsäljare >>> eller någon av oss på Nordfarm:

SKICKA ETT MEDDELANDE

Vad vill du veta mer om? Fyll i formuläret så hör vi av oss: