Skip to content

Nordfarm berättar

Vart tredje år bjuds våra återförsäljares servicetekniker in till en utbildning som fokuserar på serviceunderhåll och maskinens funktion.
Avant Academy - utbildning för alla våra återförsäljares mekaniker

Avant Academy är ett koncept som innebär att Nordfarm bjuder in våra återförsäljares servicetekniker på utbildning. Utbildningen fokuserar på serviceunderhåll och maskinens funktion. Nordfarm anordnar utbildningen vart tredje år. Den första delen har vi här på Nordfarm och efter ett år hålls en uppföljning där vi besöker Avant-fabriken i Finland.

Kontinuerlig utbildning för servicetekniker

Nordfarm och Avant tycker det är viktigt att kontinuerligt utbilda serviceteknikerna för att dom ska kunna ge maximal service. Det handlar också om att snabbt kunna avhjälpa fel om det händer något likväl som att enkelt kunna eftermontera tillvalsutrustning.

Årets Avant Academy genomfördes hos Nordfarm Maskin under förra veckan. Här samlades 22 mekaniker från 14 av våra återförsäljare under två dagar för att få lära sig mer om hur en Avant är byggd och hur den fungerar.

Avant Academy dag ett

Den första dagen fokuserar vi enbart på nya mekaniker för att gå igenom grunderna i hur Avant fungerar. Här tittar vi närmare på skillnaderna mellan de olika Avant-modellerna och hur de är konstruerade. Vi går igenom grunderna i service och felsökning. Genom att varva både teori och praktiska övningar blir det lättare att komma ihåg var delar sitter och hur de fungerar.

Avant Academy dag två

Till den andra dagen sluter våra mer erfarna servicetekniker upp. Då lär vi oss mer om nya modeller som E-serien och 800-serien samt om nya uppdateringar. I år innefattade det bland annat ny instrumentpanel med ny kabelhärva och uppdatering av E5-maskinerna. Samtidigt diskuterar vi löpande frågor som serviceteknikerna kommer med. Även här varvar vi teori med praktiska övningar för att fortutbildningen ska ge så mycket som möjligt för varje enskild servicetekniker.

E-serien och nya 800-serien

Fokus på årets utbildning var främst Avant E-serien, som kommer mer och mer på marknaden, och nya Avant 800-serien som är en ny större maskin än tidigare 700-serien.

Det är Avant själva, tillsammans med Nordfarms supporttekniker Johan, som håller i utbildningen. I sin tur gör det att vi har maximal kompetens hos våra återförsäljare för att möta kundernas behov av service och reparationer.

Avant Academy - utbildning för alla våra återförsäljares mekaniker
Avant Academy - utbildning för alla våra återförsäljares mekaniker
Avant Academy - utbildning för alla våra återförsäljares mekaniker

Senaste inläggen